Keďže je zima a obchodové zimné paradajky nemám rada,
použila som paradajkový pretlak. Ten mám domáci, bez pridaného cukru.
Na túto veľmi jednoduchú polievku potrebujeme:
- 1 väčšia cibuľa
- 1 brokolica
- rajčinový pretlak – ideálne domáci
- cesnak
- maslo – aspoň 82% tuku
- soľ, korenie
- mozzarela
V hrnci roztopíme maslo (ja som dala cca 60g) a opražíme
na ňom na väčšie kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme nakrájanú brokolicu a zalejeme
vodou. Vodu dáme len toľko, aby bola všetka brokolica akurát zaliata vodou.
Nedávame jej viac, nech nemáme polievku riedku. Brokolicu povaríme, kým trocha
zmäkne. Tesne pred dovarením pridáme cesnak. Množstvo cesnaku, podľa chuti. Ja
dávam veľa cesnaku J.
Osolíme, okoreníme tiež podľa chuti. Polievku odstavíme a ponorným mixérom
rozmixujeme. Rozmixovanú polievku vrátime späť na platňu a pridáme rajčinový
pretlak. Necháme polievku na miernom ohni zovrieť, prípadne ešte dochutíme.
Podávame s nakrájanou mozzarelou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára